5 HD

Projecten

PROJECT SCANNING @KAAI 371-373
Jaar 2023

Om ons magazijn nauwkeuriger en efficiënter te maken, implementeren we een barcode- en scanoplossing. Volledige GO LIVE is gepland voor Q1/2024.

Bouwproject FASE 3 @KAAI 129-133
Jaar 2023

We beginnen met de bouw in augustus 2023. Volledig operationeel vanaf januari 2024.

Van oude stadsmagazijnen tot een modern state of the art conventioneel magazijn van ca. 14.000m², voor de opslag van verschillende soorten goederen.

OPLEVERING FASE 2 @KAAI 129-133
Jaar 2021

Volledig operationeel vanaf januari 2021. Onze lange termijn klant heeft zijn dedicated warehouse capaciteit uitgebreid met 160.000mt.

We kijken uit naar een langdurig partnerschap.

Project Hoog Capaciteits materiaal @ kaai 125-127 | Jaar 2020

Na de grote transformatie van deze terminal moesten we investeren in ultramoderne apparatuur met hoge capaciteit om een uiterst efficiënte terminal te hebben.

De beslissing is genomen om te investeren in grote kranen die aansluiten bij de hoge capaciteitsbehoefte. We hebben daarom geïnvesteerd in een Mantsinen 300M en een Liebherr LHM 800. Beiden worden Q1/2021 opgeleverd.

Op deze manier tillen we productiviteit en kwaliteit naar recordhoogtes.

Bouwproject FASE 2 @ kaai 129-133
Jaar 2020

We zijn gestart met bouwen in oktober 2019. Fase 2 zal volledig operationeel zijn vanaf januari 2021.

Van oude stadsmagazijnen tot een gesloten en beveiligd distributiecentrum met 9 vlaksilo's en een nieuw kantoorgebouw. In de nieuw vlaksilo's kunnen we ca. 160.000 ton verschillende soorten grondstoffen stockeren.

Oplevering FASE 1 @ Kaai 125-127
Jaar 2020/01

We zijn begonnen met bouwen in oktober 2018. De terminal is volledig operationaal vanaf januari 2020.

Van oude stadsmagazijnen tot een gesloten en beveiligd distributiecentrum met een tankpark voor de opslag van vloeistoffen, een conventioneel magazijn en 5 vlaksilo's. In de nieuw gebouwde vlaksilo's kunnen we ca. 100.000 ton verschillende soorten grondstoffen stockeren.

Verkoop Samga departement
Jaar 2019

Na het vernieuwen van de historische Samga Terminal tot een efficiënte graanterminal, werd er besloten deze terminal te verkopen en onszelf te concentreren op onze core-business en nieuwe projecten. Sinds 1 februari 2019 is de afdeling Samga officieel verkocht.

Bouwproject FASE 1 @ Kaai 125-127
Jaar 2018 - 2019

We zijn in oktober 2018 met de bouwwerken begonnen. De terminal zal vanaf januari 2020 volledig operationeel zijn.

Van oude pakhuizen tot een gesloten en beveiligd distributiecentrum met een tankpark om vloeistoffen op te slaan, een conventioneel magazijn en vlaksilo's. In de nieuw gebouwde vlaksilo's kunnen we ca. 100.000 mt verschillende soorten grondstoffen opslaan.

Project Joint Venture
Jaar 2018

Voor een nieuw project van één van onze klanten hadden we meer ruimte nodig dan dat er beschikbaar is @ vijfde havendok. Om onze klant te helpen bij de realisatie van zijn project hebben we besloten om een joint venture op te zetten met Steinweg België en dit project op te starten @ Albertdok Antwerpen.

Project Marketing
Jaar 2017

Met de innovaties die momenteel aan de gang zijn, werd er besloten om onze marketing aan te pakken.

Het nieuwe 5HD logo werd ontwerpen eveneens als de nieuwe website. Onze website toont aan wie we zijn en wat we doen.

5HD, uw logistiek in High Definition

Project hoge capaciteits uitrusting @ Samga | Jaar 2017

Nadat de historische Samga Terminal werd vernieuwd, besloten wij te investeren in ultramodern apparatuur om deze te veranderen in een efficiënte graan terminal.

We kozen om te investeren in een grote hydraulische kraan, namelijk de eerste Mantsinen 300R, ’s wereld grootste hydraulische kraan. Dit, in combinatie met de op maat gemaakte transportbanden, zal een boost geven aan de productiviteit.

Media

Project bouwen van silo's @ Samga
Jaar 2017

De oude stadsmagazijnen waren niet meer geschikt voor het opslagen van goederen dus werden er 9 nieuwe vlaksilo’s gebouwd, elks 1700m2 groot, en zijn sinds november 2017 volledig operationeel.

“De heropening van de oudste graan terminal heeft een grote symbolische waarde voor de havenautoriteiten. Het is een plaats met een verleden, maar met nog een grotere toekomst.”
Marc van Peel, Havenschepen

Project renovatie verticale silo's @ Samga
Jaar 2016

Een nieuw leven inblazen in de oudste graan terminal van Antwerpen betekent ook het versterken van de verticale silo’s, om ze zo terug op volle capaciteit te laten werken.

Het gebouw is wit geschilderd en nieuwe verlichting werd geïnstalleerd. Deze veranderingen hebben ervoor gezorgd dat de oudste graan terminal van Antwerpen een opvallend herkenningspunt is geworden.

Project uitbreiding @ Amerikadok, Terminal Samga
Jaar 2015

Sinds januari 2015 hebben wij de operaties aan de Samga site (Société Anonyme des Magasins à Grains d’Anvers) overgenomen. De bedoeling is om nieuw leven te blazen in de oudste graan terminal van Antwerpen door het renoveren van de verticale silo's en het bouwen van de nieuwe vlaksilo's.

Project zonnepanelen
Jaar 2015

We geven om het milieu en hebben besloten om een actief beleid te handhaven. Dit door de impact van onze activiteiten te minimaliseren en ons proactief te engageren in de ontwikkeling van nieuwe duurzame praktijken en technologieën.

We hebben de beslissing genomen om zonnepanelen te installeren op de daken van de opslagplaatsen @ Kaai 371, die 1000 MWH aan groene energie genereren.

Project hoge capaciteits kraan @ 371
Jaar 2013

Tijdens het bouwen van de nieuwe bulksilo @ 371, was het volgende project het kopen van een hoge capaciteitskraan die de droge bulk cargo kon verwerken.

De Liebherr LHM500 kan efficiënt bulkoverslag verwerken. Het heeft de capaciteit om 30 ton te heffen op 50 meter hoogte. Om extra services te kunnen aanbieden aan onze klanten, kochten we een container spreader en big bag spreader aan.

Project bouwen van silo's @ 371
Jaar 2013

Kaai 371 heeft een groot voordeel, de directe toegang tot het water, maar operationele handelingen waren er op dat moment niet mogelijk. 5HD besloot om dit te veranderen door een nieuwe bulk opslagfaciliteit te creëren en te bouwen.

De constructie van onze nieuwe bulk opslagruimte was ontworpen op basis van de jarenlange in-house ervaring in de behandeling van bulkgoederen. De silo's werden zodanig ontworpen dat de droge bulkcargo rechtstreeks kan worden gelost langs het dak van de opslagruimte.